Jämför bredbandsabonnemang – frågor och svar

När du jämför bredbandsabonnemang kan du potentiellt spara pengar. Abonnemangen varierar ganska mycket i både pris och funktion – så det gäller att hitta rätt abonnemang, som samtidigt passar plånboken. Här gör vi en FAQ som behandlar de viktigaste sakerna att tänka på när du jämför bredbansabonnemang.

 

Frågor:

 

  • Fast eller mobilt?
  • Vilken surfmängd?

Jämför bredbandsabonnemang – fast eller mobilt?

Fast eller mobil är något du bör titta på när du jämför på hemsidan Bredbandsabonnemang. Det finns ingen generell rekommendation om vad man bör ha – det beror helt enkelt på din situation, dina behov och dina förutsättningar.

 

Generellt är det en god idé att ha ett fast abonnemang om man har tillgång till fiber. Det ger möjlighet till goda hastigheter och det behöver inte kosta särskilt mycket. Även om man inte vill åt de snabbaste hastigheterna, så blir det som regel ändå billigare än om man skulle köpa obegränsad surf och ha en 4G- eller 5G-router.

 

En router med mobilt bredband kan dock passa utmärkt för dig som ofta är på resande fot, eller som helt enkelt inte har fiber indraget. I sådana fall är det mobiloperatörernas priser och täckning du bör jämföra. Priserna ser ganska lika ut för obegränsad surf, oavsett vilken operatör du väljer, men det är viktigt att kontrollera deras täckningskartor om du bor avlägset. Det allra bästa är om du helt enkelt kan testa. Fråga en vän eller bekant om du kan låna deras mobila router och pröva hur det fungerar hemma hos dig.

Vilken surfmängd bör man ha?

Om du enbart ska ha en router med mobilt bredband så är surfmängd något att titta lite extra på när du jämför bredbandsabonnemang. Även den här frågan finns det ju inget rakt svar på – det beror helt enkelt på hur mycket du surfar.

 

Många väljer obegränsad surf. Man slipper då tänka på det och kan låta gäster och familj använda routern hur mycket de vill, utan att din månatliga surfpott försvinner med en gång. Men om du inte surfar särskilt mycket, och inte har surfslukande besökare, så kan det vara en god idé att börja med ett lite mindre abonnemang och sedan beställa mer om du behöver. Jämför bredbandsabonnemang med olika datamängder och vad de kostar. Det är ingen idé att betala för obegränsad surf om du har minimala behov.

Du kanske även gillar..