Jämför bredbandsabonnemang – frågor och svar

När du jämför bredbandsabonnemang kan du potentiellt spara pengar. Abonnemangen varierar ganska mycket i både pris och funktion – så det gäller att hitta rätt abonnemang, som samtidigt passar plånboken. Här gör vi en FAQ som behandlar de viktigaste sakerna att tänka på när du jämför bredbansabonnemang.

 

Frågor:

 

 • Fast eller mobilt?
 • Vilken surfmängd?

Jämför bredbandsabonnemang – fast eller mobilt?

Fast eller mobil är något du bör titta på när du jämför på hemsidan Bredbandsabonnemang. Det finns ingen generell rekommendation om vad man bör ha – det beror helt enkelt på din situation, dina behov och dina förutsättningar.

 

Generellt är det en god idé att ha ett fast abonnemang om man har tillgång till fiber. Det ger möjlighet till goda hastigheter och det behöver inte kosta särskilt mycket. Även om man inte vill åt de snabbaste hastigheterna, så blir det som regel ändå billigare än om man skulle köpa obegränsad surf och ha en 4G- eller 5G-router.

 

En router med mobilt bredband kan dock passa utmärkt för dig som ofta är på resande fot, eller som helt enkelt inte har fiber indraget. I sådana fall är det mobiloperatörernas priser och täckning du bör jämföra. Priserna ser ganska lika ut för obegränsad surf, oavsett vilken operatör du väljer, men det är viktigt att kontrollera deras täckningskartor om du bor avlägset. Det allra bästa är om du helt enkelt kan testa. Fråga en vän eller bekant om du kan låna deras mobila router och pröva hur det fungerar hemma hos dig.

Vilken surfmängd bör man ha?

Om du enbart ska ha en router med mobilt bredband så är surfmängd något att titta lite extra på när du jämför bredbandsabonnemang. Även den här frågan finns det ju inget rakt svar på – det beror helt enkelt på hur mycket du surfar.

 

Många väljer obegränsad surf. Man slipper då tänka på det och kan låta gäster och familj använda routern hur mycket de vill, utan att din månatliga surfpott försvinner med en gång. Men om du inte surfar särskilt mycket, och inte har surfslukande besökare, så kan det vara en god idé att börja med ett lite mindre abonnemang och sedan beställa mer om du behöver. Jämför bredbandsabonnemang med olika datamängder och vad de kostar. Det är ingen idé att betala för obegränsad surf om du har minimala behov.

Continue Reading

Få tips på sällskapsspel från entusiaster som älskar spel

Spel av alla de slag skänker livet så mycket glädje och nöje. Men det finns någonting speciellt med brädspel när det kommer till hälsofördelar och det sätt på vilket dessa spel förbättrar ditt liv. Om du vill få tips på sällskapsspel som du inte redan har spelat finns dessutom sådana att få. Allt du behöver göra är att ta reda på vilka spel andra entusiaster älskar att spela.

Därför bör du försöka spela brädspel regelbundet

Det finns goda skäl att försöka spela brädspel regelbundet och inte bara då och då. Detta är nämligen en aktivitet som har stora hälsofördelar för dig och dessa vill du såklart kunna ta del av så ofta som möjligt!

Till fördelarna med att spela sällskapsspel på regelbunden basis hör att dessa:

 • Förbättrar hjärnans funktion. Att spela brädspel och andra sällskapsspel är en aktivitet som aktiverar hjärnan och förbättrar dess funktion.
 • Minskar din stress. När du spelar spel får du möjlighet att skratta och tänka på annat än vardagens utmaningar en stund, vilket minskar din stress.
 • Sänker ditt blodtryck. Förutom att minska din stress kan du även sänka blodtrycket genom att spela spel.
 • Gör dig lyckligare. Spelandet gör dig också lyckligare då det främjar utsöndringen av endorfiner.
 • Hjälper dig att knyta an till andra människor. Att spela spel är ett utmärkt sätt att lära känna nya människor samt att knyta an till befintliga vänner.
 • Lär dig att sätta mål och att ha tålamod. Spelen hjälper dig att bli mer tålmodig och att sätta mål samt ta fram strategier.
 • Ökar din kreativitet och stärker ditt självförtroende. Sist men inte minst ger spelen dig också en chans att öppna upp och öka din kreativitet samt stärka ditt självförtroende.

3 tips på sällskapsspel som du bör spela med dina vänner

Tre utmärkta tips på sällskapsspel som du bör kika närmare på är dessa:

 • Wingspan
 • Pandemic
 • Terraforming Mars.

Dessa är tre spel som rekommenderas av entusiaster som älskar spel. Du kan med andra ord känna dig trygg med att klicka hem något av dessa tre spel (eller varför inte alla tre?!). Du och dina vänner kommer få många underhållande timmar av spelande tillsammans samtidigt som ni upptäcker nya världar och aktiverar era hjärnor!

Continue Reading

Klaviyo är en plattform som möjliggör effektiv e-postmarknadsföring

Klaviyo är namnet på ett företag med en plattform som hjälper företag av olika storlekar att bedriva en mer effektiv sms- och e-postmarknadsföring. Företaget hjälper allt från mindre företag till globala varumärken att effektivisera denna digitala marknadsföring på ett smidigt sätt. Deras plattform har integrationer som gör att du enkelt kan införliva plattformen i e-handelsplattformar såsom Shopify, WooCommerce, PrestaShop m.fl.

Med hjälp av plattformen kan du automatisera precis allt. Du kan låta dina kunder ta emot utskick av sms och e-post helt utan att behöva ens lyfta ett finger! Men vilka är då anledningarna till varför du bör använda dig av denna plattform? Och är e-postmarknadsföring verkligen särskilt viktigt i dagens digitala marknadsföring? Läs vidare så får du svaren!

4 anledningar att använda Klaviyo för effektivare e-postmarknadsföring

Det finns såklart många goda skäl till varför du kan vilja använda klaviyo för att kunna bedriva en effektivare marknadsföring via sms och e-post. Genom att använda deras plattform får du bland annat tillgång till följande funktioner:

 • Skicka personliga e-postmeddelanden till dina kunder. Idag är det helt nödvändigt att använda en modern plattform för e-postmarknadsföring om du vill marknadsföra dig via denna kanal. Här ligger Klaviyo i framkant med sina färdiga mallar och smidiga segmentering som möjliggör personalisering av e-postmeddelanden.
 • Använd även sms i din marknadsföring för att nå ut direkt till kunderna. Det är som bekant långt ifrån alla kunder som håller särskilt bra koll på mejlkorgen. Därför kan det vara värt att kombinera din e-postmarknadsföring med sms-utskick för att kunna nå ut direkt till dina kunder. Även här kan du skapa personliga meddelanden på ett enkelt och smidigt sätt.
 • Skaffa fler prenumeranter med hjälp av formulär. Dina kunder kommer förstås inte börja prenumerera på dina sms- och e-postutskick utan att du ber dem att göra detta. Därför bör du använda de formulär som plattformen låter dig skapa för att enkelt skaffa fler prenumeranter och bygga upp en allt större lista med sådana.
 • Integrera plattformen i din e-handelsplattform. Med hjälp av integrationer för populära e-handelsplattformar kan du enkelt integrera denna plattform i Shopify, PrestaShop, WooCommerce eller liknande.
Continue Reading

Billiga mobilabonnemang kan vara svåra att hitta

I Sverige är många abonnemang för mobiltelefoni relativt dyra internationellt sett. Även om du inte är ute efter att teckna ett avtal med fri surf och andra finesser kan abonnemanget i slutändan bli ganska dyrt. Som tur är finns det dock vissa billiga mobilabonnemang att välja bland där ute på marknaden. Här tipsar vi om hur du gör för att hitta ett sådant!

Därför bör du hålla utkik efter billiga mobilabonnemang

Vill du försöka skära ner lite grann på dina kostnader för mobiltelefoni? I sådana fall bör du välja något av de billiga mobilabonnemang som finns tillgängliga på marknaden. Men du bör kanske inte nödvändigtvis välja det allra billigaste abonnemanget utan snarare det som ger dig bäst valuta för pengarna.

Det kan förstås vara svårt att sätta fingret på vilket abonnemang som är det rätta för dig. Det finns trots allt hundratals alternativ att välja bland. Dessutom har vi alla ett unikt behov även när det kommer till mobiltelefoni. Men du behöver inte oroa dig – ha istället ett pragmatiskt förhållningssätt så ska du se att allt kommer lösa sig för dig!

Så kan du spara lite pengar på din mobiltelefoni

Det finns flera smarta åtgärder som du kan vidta för att identifiera billiga mobilabonnemang. Du kan till exempel gå tillväga på följande sätt för att spara lite pengar på din mobiltelefoni:

 • Byt till en mindre mobiloperatör. Som du kanske känner till finns det flera olika mobiloperatörer att välja bland. Till dessa hör bland annat stora aktörer såsom Tele2, Telenor och Telia. Men det finns även mindre spelare som Vimla, Hallon, Karma och Fello. Genom att byta till en lite mindre operatör kan du ofta teckna ett billigare abonnemang än hos de stora drakarna.
 • Välj ett abonnemang med det allra nödvändigaste. Ett annat sätt att spara pengar på mobiltelefonin är att teckna ett abonnemang utan krusiduller. Du får helt enkelt vad du betalar för, men det finns ju ingen anledning att betala för sådant som du inte behöver eller använder! Till exempel behöver du kanske inte ha fri surf om du inte surfar särskilt mycket med din mobiltelefon.
Continue Reading

Vårdbemanning – vad erbjuder företagen?

Vårdbemanning innebär att speciella bemanningsföretag hyr ut sjuksköterskor, läkare och annan typ av vårdpersonal till sjukhus, vårdcentraler och andra vårdinrättningar. Som utbildad inom vården finns alltså möjlighet att jobba som konsult i stället för att vara anställd på till exempel ett sjukhus. Läs mer om vad dessa typer av företag kan erbjuda här.

Mer om vårdbemanning

Vårdbemanning innebär som sagt att speciella bemanningsföretag hyr ut olika typer av vårdpersonal till olika typer av vårdinrättningar. På många vårdinrättningar saknas både personal och kompetenser inom olika områden och därför går det att hyra in till exempel läkare eller sjuksköterskor under både korta och längre perioder, för att tillgodose behoven.

Vårdbemanning kan även användas för att minska vårdköer på dom platser där det tillfället är högt tryck – med fler läkare och sjuksköterskor kan fler patienter tas om hand på kortare tid.

Vad företagen kan erbjuda

Bemanningsföretag som arbetar med vårdbemanning har vårdpersonal anställda, likt konsulter. Det dessa företag kan erbjuda är bland annat:

 • Högre löner – Det är inte helt ovanligt att den som väljer att arbeta som konsult inom får högre lön, jämfört med en fast anställning på en vårdinrättning. Det kan till och med vara så att lönen bli högre även fast arbetstimmarna blir färre, vilket troligen är en av dom stora anledningarna till att många väljer just denna väg.
 • Möjlighet att påverka arbetstiderna – En annan fördel med vårdbemanning är att det kan finnas möjlighet att själv påverka sina arbetstider. Vissa föredrar att jobba skift – med kvällar, nätter och helger och allt vad det innebär. Andra föredrar att jobba dagtid, kanske för att få livspusslet att gå ihop. Som konsult finns möjlighet att själv välja vilka uppdrag som passar livssituationen.
 • Utbildningar – En del av dom aktiva bemanningsföretag som finns erbjuder även utbildningar och andra kompetenshöjande åtgärder. Detta för att det är något som kan löna sig för båda parter – då både företaget och konsulterna får en högre och bredare kompetens.

Exakt vad olika bemanningsföretag inom området erbjuder kan såklart skilja sig men allt fler vårdutbildade tycks inse fördelarna med att jobba hos ett sådant. Det kan som sagt finnas möjlighet att själv bestämma sina arbetstider, kanske till och med jobba mindre än tidigare, och ändå få bra med pengar in på kontot varje månad.

Continue Reading

Ombonad utemiljö med stora planteringskärl

I parker, andra offentliga platser eller i privata trädgårdar – med stora planteringskärl är det enkelt att skapa en ombonad utemiljö. Riktigt stora kärl kan även användas som farthinder och snygg dekoration i ett och det finns mycket fint att fylla dessa kärl med. Citypro är proffs på stora planteringskärl. Läs mer om odling i stora krukor, modeller, material och var dom passar här.

Stora planteringskärl i olika modeller och material

Stora planteringskärl finns att hitta i många olika modeller och material. Det finns olika storlekar att hitta samt olika former, så som rektangulära, runda, höga och låga.

När det kommer till material finns som sagt också en del att välja bland och några vanliga är:

 • Cortenstål
 • Betong
 • Plast
 • Trä

Just cortenstål är något som blivit populärt dom senaste åren. Materialet har en rostig look, är mer eller mindre underhållsfritt och tål väder och vind bra. Även betong är populärt och lätt att sköta om.

Passar i alla miljöer och för olika ändamål

Stora planeringskärl passar i dom flesta typer av miljöer och syns bland annat i parker, längs gator och torg, som farthinder men även i privata trädgårdar. Stora kärl med växtlighet kan användas för att gränsa av olika områden eller bara för att smycka en annars tom plats.

Fördelar med att odla i kärl

Det finns flera fördelar med att odla i stora planteringskärl i stället för att gräva rabatter och liknande. En fördel är förstås att dom är flexibla och kan vinterförvars på lämpligt ställe. Är kärlen fyllda med perenner, träd eller liknande är detta i sig en fördel, då vissa växter har svårt att klara vintern utomhus.

En annan fördel är att det är snyggt! Med små och stora planteringskärl går det att skapa rum i utemiljöer så som parker eller varför inte hemma i trädgården. Det ger en ombonad känsla och är enkelt att sköta om.

Det finns dock en nackdel med stora planteringskärl och det är att det krävs väldigt mycket jord för att fylla upp – något som kan bli ganska dyrt. Ett bra tips är att fylla upp botten med gamla grenar, grus eller annat trädgårdsavfall som ändå inte kommer till användning, för att spara in på jorden. Det är få växter som rotar sig så djupt att det behöver vara jord hela vägen ner till botten.

Continue Reading

Vad Flashback säger om OVPN?

När det gäller viss säkerhetsutrustning och anonymitetstjänster kan det vara smart att se på vad användare på forum skriver. Vad flashback säger om OVPN sammanfattas nedan:

Allmänt omdöme

En kortfattad sammanfattning av vad Flashback säger om OVPN är att:

 • VPN-tjänsten fungerar mycket smidigt
 • Kundtjänsten är mycket uppskattad och tillmötesgående
 • Tydlig information kring hantering av information

Ett exempel på att de verkligen prioriterar användarnas anonymitet visas med hänvisning till ett domstolsbeslut – som även flera av trådförfattarna hänvisar till.

Vad Flashback säger om OVPN

  • Mycket och lång tråd
   Tråden på Flashback skapades 2014 och hade, fram till januari 2022, över 609 sidor med inlägg. Här går det att hitta allt från diskussioner kring säkerheten, recensioner, frågor och supportfrågor. Medlemmarna hjälper varandra att hitta lösningar och många återkommer med supportsvar efter att de varit i kontakt med supporten.
  • Kostnadsfritt
   Från början var det kostnadsfritt att testa tjänsten ett par timmar. Detta har över tid förlängts och i en recension nämns att det under 2022 var möjligt med 10 provdagar.
  • Kundtjänst!
   En användare sammanfattar tjänsten med att ha ”de allmänna funktioner som krävs” samt utöver det vissa extra säkerhetsfunktioner. Men det användaren lyfte fram som OVPN´s största styrka var kundsupporten. Detta både via exempelvis mail och chat på hemsidan.

Det är även fördelaktigt att supportteamet från företaget följer vad Flashback säger om OVPN och snabbt är med och svarar på frågor eller förklara detaljer i forumet. På detta sätt behöver det inte heller uppstå rykten eller felaktig information kring tjänsten.

 • Bugghunting
  Ett par användare lyfter även fram fördelen med bughunting. Personer som hittat mindre buggar har fått flera månader gratis användning av tjänsten. Att vara transparent, ärlig och generös är viktigt för företag så att buggarna verkligen rapporteras in.
 • Tekniska diskussioner
  Vilka tekniska lösningar som är säkrast, mest användningsvänliga och funktionella är inte alltid självklart. Det finns därmed flera diskussioner kring hur VPN-tjänsten borde vara, byggas om osv.

 

Samtidigt är det ofta som användare lyfter upp den som säker, smidig och framförallt användarvänlig då de som ”kör fast” lätt kan hitta en lösning via just Flashback eller dess support. Läsa mer? Vad säger Flashback om OVPN? – Gå till Flashback.se och använd sökfunktionen på ”OVPN”.

Continue Reading

Abonnemang med surf

Allt fler upptäcker tjusningen med att kunna jobba eller plugga lite var som helst, och helt enkelt låta kontoret flytta med dit man är för dagen. Att variera sin arbetsplats kan göra att inspirationen ökar, och den som har flera olika projekt igång kan ha lättare att hitta tillbaka till tråden genom att byta fysisk plats. Kanske trivs man bäst med att läsa in text på ett bibliotek, men vill skriva i sorlet på ett café, eller vice versa. För att använda internet i stunden behövs ofta abonnemang med surf.

Känn friheten med mobilt bredband

Det finns många situationer då mera surf gör livet enklare, och det kan innebära t.ex. att komma åt internet i sommarstugan, eller att kunna nå sina molntjänster medan man sitter på tåget. Utvecklingen går mot att de allra flesta använder mer och mer data både i syfte att arbeta och på sin fritid, och detta gör att kraven på uppkoppling ökar. Ett abonnemang för surf som går på det mobila nätet är ett bra komplement för de flesta internetanvändare som vill ha kontinuerlig tillgång till nätet.

Använd ett surf-abonnemang i väntan på fiber

Eftersom de flesta abonnemang för surf kan fås utan bindningstid är de perfekta för den som väntar på en fiberinstallation till fastigheten. Man kan då säga upp abonnemanget så fort fiberinstallationen är klar, och därigenom slippa betala dubbelt när installationen väl är färdig. Tack vare de snabba mobilnäten som finns idag blir det faktiskt bra hastighet även för mobila bredband, och de funkar fint till att t.ex. streama film eller liknande.

Tre enkla steg till att skaffa ett mobilt surf-abonnemang

 • Jämför olika operatörer och välj ett abonnemang som passar. Den som bara surfar ibland kan med fördel skaffa en mindre pott, vilket oftast är billigare, medan en person som kommer använda sitt mobila internet till alla sina online-ärenden gör klokt i att välja obegränsad data.
 • Beställ ett startpaket med sim-kort och en router, eller använd en gammal mobil som router och dela internet från den. Nackdelen med denna lösning är att mobilen måste vara kopplad till en strömkälla, annars laddar den ur väldigt fort.
 • Koppla upp surfplattan eller datorn till internet och njut av snabb surf som kan följa med överallt.
Continue Reading

Vad påverkar priset på ett överfallslarm för en butik?

Vad påverkar priset på ett överfallslarm för en butik?

För butiksägaren är det ofta självklart att ha inbrottslarm och brandlarm. För många är det lika självklart att ha överfallslarm som skapar trygghet för de som jobbar i butiken. Vad denna säkerhetslösning kostar beror på flera faktorer.

Följande frågor använder Securitas på sin hemsida för att avgöra kundens behov och därmed erbjuden prisnivå.

Vilka övriga tjänster ska ingå?

Det är extremt ovanligt att en butik enbart har överfallslarm – och inget annat larm. Företagslarm kan exempelvis innefatta inbrottslarm, brandlarm och just överfallslarm.

Men generellt erbjuder larmföretagen sina kunder att enbart teckna överfallslarm om så önskas. Det skulle exempelvis kunna uppstå detta behov för en butik som ligger i en galleria. Detta eftersom gallerior ofta har skalskydd och brandlarm redan installerade av fastighetsägaren.

Hur är butiken belägen?

Behov av inbrottslarm och överfallslarm styrs även var butiken är belägen. Ligger den med ingång och fönster mot en gata, i en galleria eller högt upp ett kontorskomplex? Detta avgör därmed risken att något ska hända.

Kommer personalen att jobba ensamma?

Ett ökat säkerhetstänk krävs om personalen kommer att jobba ensamma. Inom en del branscher är det till och med krav på att överfallslarm måste finnas tillgängliga dygnet runt. Detta just på grund av den ökade risken vid ensamarbete.

Ska det vara ett överfallslarm kopplat til kamera?

Vid överfall, rån eller allmänt hotfulla situationer kan ett överfallslarm skapa en tryggare arbetssituation i butiken. För att skapa en säkrare situation kan övervakningskameror kopplas upp. Dessa bevakar, och sparar video, på vad som skett. Dessutom kan larmbolagets operatörer se vad som skett när larmet aktiverats. Fördelen är därmed att korrekt insats kan ske utifrån händelse.

Går alltid att jämföra!

I de flesta städer finns flera larmbolag representerade. För butiksägaren kan det därmed finnas fördel i att jämföra de olika alternativen.

 • Vilka tjänster ingår?

Det primära är att jämföra vilka tjänster som ingår och ställa detta mot det egna behovet. Att tumma på kvalité är aldrig rätt väg att gå när det kommer till säkerhet.

 • Vad kostar det?

Att ta in offert från flera olika larmbolag kan innebära att butiksinnehavaren kan spara stora summor per år. Men detta ska, som nämnts, inte ske på bekostnad av säkerhet och kvalité på larmsystemet.

Continue Reading

Yrken på webbyrå i Stockholm

En webbyrå i Stockholm kan vara både stor och liten, med många medarbetare eller bara några få. Hos vissa finns anställda som arbetar över flera områden och på andra finns en person för varje enskild del av arbetet. Här kan du läsa mer om några vanliga yrkesroller som finns på webbyråer i Stockholm– från säljare till designer.

Webbdesigner – skapar ytan

En webbdesigner är viktig på en webbyrå och ofta finns flera personer inom denna yrkesroll. En webbdesigner är expert på att bygga och anpassa hemsidor för att dom ska bli snygga och användarvänliga. Det man som besökare ser med blotta ögat på en hemsida, är alltså ofta skapat av just en webbdesigner.

Copywriter – textförfattaren

En copywriter, eller i vissa fall content writer, är den person som skriver dom olika texter som finns på en hemsida. Det kan vara alltifrån blogginlägg till produktbeskrivningar. En webbyrå behöver dock inte nödvändigtvis ha en egen textförfattare anställd, utan det är vanligt att texter köps in från andra företag. Större byråer har dock ofta egna, ibland flera, som jobbar med att skriva texter.

Programmerare – bakom kulisserna

Det man inte ser så mycket av med blotta ögat, varken kund eller besökare, är det jobb som programmeraren har gjort. Arbetet är dock avgörande för att alla delar av hemsidan ska fungera som det ska – alltså programmering. En webbyrå kan ha en eller flera programmerare, beroende på byråns storlek, men det finns ingen som klarar sig utan en sådan.

Projektledare – spindeln i nätet

På en del webbyråer, främst dom som jobbar med större projekt, finns ofta en projektledare. Denna fungerar lite som spindeln i nätet, eller som en slags övervakare som ser till att alla delar ligger i fas med tidplanen och annat viktigt. En projektledare kan ses lite som en chef om man så vill, och det är också denne som bär ansvaret för det aktuella projektet.

Säljare på webbyrå i Stockholm

Det är inte alla webbyråer i Stockholm som har en säljare i personaltruppen, men vissa har det. Denna arbetar med kundkontakt och raggar nya kunder på olika sätt. En del byråer föredrar att kunderna själva har hittat till företaget genom exempelvis rekommendationer och omdömen men andra, främst större byråer, har alltså en egen säljare.

Övriga yrkesroller som kan finnas hos en webbyrå i Stockholm:

 • Administratör
 • Creative Director
Continue Reading