Billiga cyklar för racercyklister

Billiga cyklar för racercyklister

Om du söker runt lite på nätet och läser omdömen om “prisvärda” cyklar, kommer du snart inse att du ofta är tvungen att spendera mellan 10 000 och 15 000 kronor för att få en riktigt bra cykel. För många cyklister kan denna prisklass stämma väl överens med budgeten, medan andra har en helt annan uppfattning om vad “prisvärd” egentligen innebär. Om du är en racercyklist med en lite känsligare plånbok, bör du läsa nedanstående råd kring hur du kan hitta billiga cyklar som ger god valuta för pengarna.

Billiga racercyklar för en tightare budget

Först behöver du känna till vad du inte ska köpa. Alla de billiga cyklar med en prislapp på under 2 000 kronor som du kan hitta hos vissa varuhus kan verka frestande, men du får inte särskilt mycket valuta för dina pengar. Det du i själva verket får är en billigt tillverkad, felaktigt ihopsatt, väldigt tung cykel med komponenter som kommer vara svåra att hitta och ersätta när de går sönder. Av dessa anledningar bör du hålla dig ifrån cyklar i denna prisklass.

Nu återstår ett antal olika alternativ:

  • En ny cykel från en känd tillverkare
  • En äldre cykel som du kan låta lagas hos din lokala cykelverkstad
  • Ett fynd på blocket
  • Cyklar med nedsatt pris i diverse butiker på nätet

Om du i själva verket är på jakt efter din allra första racercykel och inte vet vad du ska leta efter, behöver du först fundera på hur du har tänkt använda din cykel innan du går vidare.

Billiga nya cyklar från kända tillverkare

Det finns inget fel med de billigare cyklar som de stora, kända tillverkarna har tagit fram. Även om vissa av de komponentgrupper som sitter på dessa inte är de mest pålitliga, kan vissa av dessa cyklar ge ett riktigt bra värde för pengarna.

Om du vill införskaffa en ny racercykel från en känd tillverkare, kommer dock även lågprismodellerna att kosta i närheten av 10 000 kronor. Du som inte är beredd att betala detta pris bör höra dig för hos din lokala cykelbutik om de har några cyklar till nedsatt pris, eller ge dig ut på jakt efter begagnade, billiga cyklar.