Vad är en hårträns?

En hårträns innehåller en massa hårstrån som ligger bredvid varandra, det ser ut ungefär som en lös hästsvans som man kan sätta fast i håret. Hårstråna är sydda, ibland med maskin och ibland för hand, båda metoderna är bra. Man kan klippa hårtränsen i mindre bitar så att man enklare kan forma den frisyr man vill ha. En hårträns kan fästas i håret på olika vis, till exempel med microringar, lim eller clips. Men kan också sy fast hårtränsen i det egna håret och sedan fästa den genom att göra en fläta.

Varför ska man använda en hårträns?

Det finns många olika anledningar till varför hårtränsar har blivit så populära. En hårträns sitter väldigt bra i håret och faller nästan aldrig av. Många glömmer till och med bort att de har satt i löshår. En hårträns brukar sitta kvar ganska länge, ofta över tre månader. Det är relativt enkel att använda en hårträns så många lär sig att ta av och på den själv utan att behöva gå till en frisör och betala dyra pengar. En hårträns är väldigt slitstark och man kan locka håret, tvätta det, använda hårspray, mousse och andra stylingprodukter utan att håret tar skada.

Finns det några nackdelar med en hårträns?

Trots att de flesta som använder en hårträns är mycket nöjda så finns det så klart nackdelar också med att använda en hårträns. Det kan vara svårt att sätta upp håret eftersom håret kan upplevas som lite ojämnt och svårt att få kontroll på. Man brukar inte kunna tvätta sitt eget hår så länge som hårtränsen sitter i och en del upplever klåda i hårbotten och andra irritationer. När man stylar löshåret så måste man vara noga att gömma själva hårtränsen, annars ser det väldigt konstigt och inte alls naturligt ut. Metoden är ganska tidskrävande så det gäller att inte ha för bråttom.

En hårträns ger dig många valmöjligheter

Med en hårträns får du många olika valmöjligheter. Du kan använda indiskt remy tempelhår som är det löshår som anses ha bäst kvalité och se mest naturligt ut. Indiskt remyhår ger dig fylliga och mjuka långa hårstrån. En hårträns finns i många olika färger och många olika längder. Det finns till exempel slingor på 100 centimeter och på 150 centimeter. Man kan färga eller tona en hårträns i många olika färger för att få precis den färg du önskar.

Du kanske även gillar..