Ett stort fotoalbum för ert bröllop

Ett stort fotoalbum för ert bröllop

Alla vill minnas sitt bröllop. Att fästa foton från den stora dagen i ett vackert stort fotoalbum är ett av de sätt man kan använda sig av för att bevara minnet på ett tydligt och fint sätt. Det finns några saker man måste tänka på när man skapar sitt fotoalbum för bröllopet. Mer om detta berättar vi i den här texten!

Att välja bilder

Det är du och din partner som gifter sig. Det är ni som ska minnas denna dag så välj bilder som verkligen speglar den känsla och stämning som var under bröllopsdagen. Att tänka att man ska ha med bilder från varje sekvens av dagen är genomtänkt men låt inte det styra för hårt. Ni ska välja ut de bilderna ni tycker om, inte efter förväntningarna på vad som borde finnas i ett stort fotoalbum för bröllop. Allt för många väljer ut mängder av bilder från vigseln där de står framme vid altaret och blir vigda av prästen till sitt stora fotoalbum. Stunden som är speciell för dem. Men en riktigt bra fotograf fångar inte bara era upplevelser utan även de som sitter i bänkarna. Mamman som är så rörd att tårarna rinner eller tärnorna som till slut inte riktigt kan stå still längre utan bara vill ut och leka. Det samma gäller festen. Bilderna i fotoalbumet ska skildra hela festen. Allt som händer men även gästerna. Även om det är er stora dag så har ni valt att dela stunden med alla era nära och kära så de borde självklart få vara med i ert stora fotoalbum!

Berätta en historia

Att sätta in sina bilder i kronologisk ordning är ett sätt att berätta en underbar historia. Men de första bilderna behöver inte vara så. De kan lika gärna vara en inledning, en sammanfattning på dagen. Ett collage på allt som hänt över dagen först i fotoalbumet. Sedan börjar andra sidan med bilder innan kyrkklockorna ens börjat klämta och sedan rullar ceremonin igång. Även om hela bröllopsalbumet generellt bör ha samma stil i form och färg så kan enstaka sidor bryta av. Men se då till att hela sidan har samma stil.  Inte bara i färger och former utan även i känsla. Låt berättelsen gå från sida till sida och alltså inte från bild till bild på samma sida. En sida i det stora fotoalbumet ska berätta en händelse, nästa sida nästa osv.