Magnetskal för mobiler

Vi har alltid tusen saker på oss: Kreditkort, bankkort, SL kort, pengar, nycklar, mobil och mycket mer. Naturligtvis kan man ha med sig en väska att stoppa in alla dessa saker, men det är inte alltid man vill kånka en väska med sig, särskilt när den nästan är tom på grund av att man inte behöver mer än kort, mobil och nycklar. Som lösning finns mobilskal som tar hand om allting åt dig: Pengarna, kortet och mobilen. I den här texten berättar vi mer om de så kallade magnetskalen för mobiler och om de kan förstöra själva mobilen.

Magnetskalets fördelar

Ett magnetskal är lite annorlunda än normala skal. För det första har de olika designs: Ett vanligt skal brukar bara skydda baksidan av mobilen medan ett magnetskal har ett skydd framför skärmen också. Det här skyddat kan enkelt klappas upp eftersom skalet har samma form som en bok. På ena sidan av ”boken” sätter man fast mobilen. Framdelen av skalet fäster man med hjälp av en magnet. Ett sådant här skal har flera fördelar. För det första slipper du investera i ett skärmskydd, de vill säga en tunn plastskärm som man klistrar på skärmen. Framdelen av skalet tar hand om detta och fyller samma funktion som den tunna plastskärmen: Skydd för skrapor och smuts. Utöver det skyddar ett magnetskal naturligtvis som alla andra skalen. För det andra kan du ha alla dina kort och pengar i skalet eftersom insidan av skalet har olika fack för kort och ibland finns det till och med ett extra, större fack för pengar. Med andra ord får man ett mobilskal och en plånbok i ett och måste inte ha massor av saker att hålla koll på.

Kan magnetskal skada mobilen?

Det finns många rykten om att magnetskal skulle vara dåliga för mobilen, till och med skada och förstöra den. Stämmer detta? Nej, det gör det inte. Ryktet har helt rätt att en magnet, det vill säga magnetiska krafter kan sätta program och teknik inuti mobilen ur kraft och därmed förstöra mobilen. Men det måste vara väldigt starka krafter, alltså en väldigt stor magnet. Om det bara är en liten magnet så händer det ingenting med mobilen, magnetkrafterna är alldeles för svaga. På ett magnetskal finns det bara en liten magnet med krafter så att det räcker för att stänga skalet. Dessa krafter är alldeles för små för att sätta mobilen hur spel och förstöra den.