Gardinerna blir en del av din nya personliga stil

Är du på jakt efter din egna, personliga stil? Tycker du att det är dags att förnya din traditionella look? Det kan ibland hända att man fastnar i samma mönster – handlar nya kläder på autopilot – med resultatet att man ser precis likadan ut under årens lopp. Du som bestämt dig för att pröva en nyare, fräschare look kan dra nytta av de tips som beskrivs i denna artikel för att kunna komma igång. Att göra om hemma i samma veva som man gör om sin stil kan vara en del av processen. Nya möbler, flytta på saker och ting och sätt upp nya gardiner som säger något om dig och din nya stil. Det är kul att byta stil men ta det i ditt tempo. Kom ihåg att i slutändan kan du göra mycket med detaljer, accessoarer och endast byta gardiner kan göra mycket.

  • Gå igenom din aktuella garderob. Välj ut 3 outfits som du känner att du mår särskilt bra i, och även 3 som du tycker inte längre passar dig. Pröva dig fram: Vad är det hos plagget som du tycker om? Vilka detaljer gjorde att du valde just det plagget? Tycker du fortfarande om dem? Vilka drag framhäver de hos dig, och är det något du vill fortsätta att dra uppmärksamhet till? När det gäller plaggen du ratat – vad är det som gör att du känner dig obekväm i dem? Är de för tighta, för lösa, för gammalmodiga? Skriv upp allt detta på en kom-ihåg lista, och gå igenom den varje gång du ska till att köpa nytt.
  • Känn efter vad som tilltalar dig. Bläddra igenom en modetidning och välj ut de bilder du gillar mest. Vad är det som drar dig till just de bilderna? Hittar du ett plagg som ser fint ut – tänk efter: passar det din kroppsform? Tycker du om det för att det ser snyggt ut på modellen, eller för att det skulle se bra ut på dig? Passar det den nya stilen som du försöker skapa? Vid vilka tillfällen kommer du att ha användning för det?
  • Bestäm vilket budskap du vill förmedla. Vem vill du vara, egentligen? Tänk över ditt liv – vem du är och vart du vill komma, och bestäm vilken stil som uttrycker detta bäst. Du behöver inte därför fastna i en enda rutin – använd din fantasi och välj ut en look som blir rolig till festen, en till jobbet, en till när du softar hemma…
  • Ändra inte allt på en gång – ta en sak i taget. På så sätt kommer du att kunna pröva dig fram till en stil som är din egen och samtidigt låter dig känna dig som hemma i dina kläder, ty bekvämligheten är alltid ett måste om du vill kunna uttrycka självkänsla och säkerhet i ditt nya klädval.

Känner du dig redo att börja skapa din nya stil, besök någon av alla bra online butiker och beställ hem lite plagg eller gå ut på stan en eftermiddag och sök mer inspiration. För hemmet kan du gå igenom Halens stora utbud av gardiner enkelt vid datorn och de hemskickade.

Du kanske även gillar..