Bare Minerals

Längtan efter det naturliga var stor när den första underlagskrämen i pulverform presenterades på 70-talet och snart hade alla förstått storheten i det nya mineralsminket. Bare Minerals har varit med sen mineralrevolutionen började och idag är de ledande på marknaden. Bare Minerals storhet ligger i just det naturliga – mineralerna täpper varken igen eller irriterar huden och funkar för alla oavsett ålder, hudtyp och hudton.

Mineraler i make up produkter

Under det ljuva 70-talet fanns en längtan efter det rena. En längtan efter det som gjorde dig vacker men samtidigt kunde var nyttigt för huden. Mineralsminket blev svaret på denna längtan och mineralrevolutionen var ett faktum. Rena mineraler är skonsamma för huden eftersom de är en naturlig produkt som i grund och botten består av krossade naturliga mineralpigment från jorden. Men hur ny var denna mineralrevolution egentligen? Troligtvis så har människor sminkat sig med naturliga mineraler sen istiden och pigment från mineraler har används under många århundranden till exempel av de som sysslade med kroppsmålning. Men under 70-talet kommersialiserades mineralsminket när läraren Diane Ranger skapade varumärket Bare escentuals, som Bare Minerals är en del av, och därför är det kanske berättigat att kalla det en revolution ändå. Bare Minerals är idag ledande på mineralmarknaden kanske framförallt på grund av sina effektiva mineralfoundations.

Naturliga mineraler täpper inte igen och irriterar huden

Vad är det då som gör mineralsminket så bra? Mineraler är som sagt naturliga till sin natur och därför täpper det inte till eller irriterar huden. Eftersom huden kan andas genom produkterna så kan Bare Minerals användas av personer av olika hudtyp, hudton och ålder. Eftersom produkterna är naturliga så innehåller majoriteten inget talk, vax, mineraloljor, artificiella oljor, parabener, parfym, konserveringsmedel, stabiliseringsmedel eller syntetiska färgämnen. Ämnen som dessa är det som täpper igen porerna och irriterar din hud. Detta betyder att även personer som är allergiska, har känslig hy eller problemhy kan använda Bare Minerals eftersom sminket är antiinflammatoriskt och inte täpper igen huden. Bare Minerals testar inga av sina produkter på djur.

Några som har förstått storheten i mineralsminket är Bare Minerals skönhetsambassadörer. Det nyaste tillskottet är Hailey Baldwin, modell, tv-personlighet och förlovad med popartisten Justin Bieber. Andra skönhetsambassadörer för Bare Minerals är Svarta Pantrarna-skådespelaren Letitia Wright och modellen Rosie Huntington-Whitely.

Du kanske även gillar..